Biodiversiteitsvriendelijke scholen in Sint-Gillis!

De dakrenovatiewerken in École Nouvelle boden ons de kans om 12 nestkasten te plaatsen: 6 nestkasten met telkens twee plaatsen voor huismussen, 4 nestkasten voor mezen en 2 halfopen nestkasten voor zwarte roodstaarten.
Door de expertise van de dienst Duurzame Ontwikkeling werd de aandacht op deze vogels gevestigd vóór de werkzaamheden, en dus opgenomen in het bestek van de aannemer.
Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen verschillende gemeentelijke diensten (Dienst Duurzame Ontwikkeling en Gemeentelijke Eigendomsdienst) en de technische ondersteuning van de werkgroep “Mussen – Leefomgeving”.
De École Nouvelle is niet de eerste school in Sint-Gillis waar nestkasten worden geplaatst. Eerder had de LIRL-school al verschillende nestkasten voor mussen en gierzwaluwen geïnstalleerd en had de 4 Saisons-school 25 steigergaten opgeknapt.
Deze kleinschalige verbeteringen, die gunstig zijn voor het vogelleven, zijn goedkoop en essentieel. Renovatiewerkzaamheden leiden tot het verdwijnen van veel holtes die holenbroeders nodig hebben om te nesten.

Ben je aan het renoveren en steigers aan het plaatsen? Denk dan eens na over het installeren van nestkasten of het openmaken van bestaande holtes!
Ga voor meer informatie naar de Permanentie biodiversiteit of raadpleeg het boekje Levende habitat.