Drie ingrediënten: zout, water en bloem vormen de basis van brood. In haast alle delen van de wereld staat dit voedingsmiddel centraal en begeleidt het de lekkerste gerechten.
In deze podcast, gemaakt door jongeren uit Sint-Gillis en Vorst, gaan we op zoek naar de makers, maar ook de verbruikers van brood. We ontdekken hoe het gemaakt wordt, en wie welk brood lust !
We raden u aan om deze krokante podcast te beluisteren met uw favoriete brood !
→ https://soundcloud.com/factumlab/le-pain-dans-mon-quartier
Realisatie: FactumLab
Een creatie met jongeren uit Sint-Gillis en Vorst
Een project van De Koninklijke Kip, een initiatief van de diensten duurzame ontwikkeling van de gemeenten Vorst en Sint-Gillis in het kader van Stedelijk Vernieuwingscontract- Koning van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In samenwerking met Hors Les Muren (Brass, Wiels, Huis van Culturen Sint-Gillis).
Met medewerking van Hispano Belga, Pianofabriek en Maison de Quartier Saint-Antoine.
Daarnaast vond op 13 oktober ook het Feest van de Broodoven plaats in Ecole Saint-Antoine. Om de nieuwe buurtbroodoven in te huldigen werd een live radioprogramma gemaakt door Radio Panik en FactumLab vanop de speelplaats. Herbeluister het programma op :
→ https://www.radiopanik.org/emissions/emissions-speciales/le-pain-dans-mon-quartier/