Deelname aan het klimaatplan

Deelname aan het klimaatplan 

Vanaf 1 mei kun je stemmen op de projecten die voor jou prioritair zijn en in het klimaatplan moeten opgenomen worden.

Wat is het klimaatplan 

In juni 2020 heeft de gemeente Sint-Gillis het Burgemeestersconvenant ondertekend, met als doel de koolstofuitstoot tussen 2005 en 2030 met 40% te verminderen.  Om dit doel te bereiken, is de inzet van ons allemaal vereist: gemeente, bewoners, bedrijven, collectiviteiten, HoReCa… De prioritaire gebieden die zijn vastgesteld om dit doel te bereiken, zijn renovatie van gebouwen, gebruik van hernieuwbare energie, mobiliteit, natuur in de stad, afval en duurzame voeding.

Opdat iedereen zich achter het klimaatplan zou scharen, heeft de gemeente Sint-Gillis een inspraakproces opgezet via het platform voor burgerbetrokkenheid Brussels Smart City | CitizenLab

In februari kreeg je de kans om er je klimaatprojecten voor te stellen. We ontvingen 57 projectvoorstellen. 51 daarvan werden ter stemming aan de burgers voorgelegd.

In mei vragen we je je stem uit te brengen voor de projecten die volgens jou het meest relevant zijn voor het klimaatplan.

Elke zondag autoloze zondag, kiezen voor witte daken als aanpassing aan de klimaatopwarming, meer bomen langs wegen,… Welk(e) project(en) spreken je het meest aan?

Stemmen kan tot 31 mei!