Cairgo Bike: schrijf je nu in om gratis een bakfiets te testen

Je twijfelt over je huidige vervoerswijze en vraagt je af of een bakfiets of longtail wel een efficiënt alternatief is om met je kinderen op stap te gaan en boodschappen te doen?
Wat als je twee weken lang gratis een bakfiets of longtail zou kunnen testen, met begeleiding om je vol zelfvertrouwen op pad te sturen, terwijl je je steentje bijdraagt aan de wetenschap door je blootstelling aan vervuiling te meten?

Dat kan! In samenwerking met Pro Velo en gefinancieerd door het Europese programma Urban Innovative Actions, organiseert de gemeente voor haar inwoners een gratis uitleen van bakfietsen of elektrisch ondersteunde longtailfietsen voor 2 weken.

De gemeente van Sint-Gillis nodigt je uit om je in te schrijven via E-mail op cairgobike@provelo
De voordelen? De bakfiets is dé oplossing voor:
• minder CO2-uitstoot, lawaai en verkeersdrukte in de steden
• boodschappen doen of omvangrijke lasten dragen
• een comfortabele en veilige manier om je kinderen mee te nemen
• sneller op je bestemming aan te komen en files te vermijden
• te besparen op vervoers- en onderhoudskosten in Brussel
Hoe verloopt de test?

1e sessie: donderdag 21 oktober van 17 u. tot 20 u. tot en met donderdag 04 November18 u.
2e sessie: donderdag 28 oktober van 17 u. tot 20 u. tot 20 u. tot en met donderdag 09 November 18 u.
Op de site van Moricharplein krijgen de acht geselecteerde deelnemers een theoretische en praktische opleiding (verplicht) over hoe ze veilig met een elektrische bakfiets/longtail moeten fietsen;
• Er worden 4 elektrische bakfietsen en 4 elektrische longtails ter beschikking gesteld (met helmen en hangsloten);
• Je kan twee weken lang een elektrische bakfiets gebruiken voor al je verplaatsingen (je neemt de fiets mee naar huis, waar je die veilig stalt);
• De fietsen worden teruggebracht op donderdag 4 november (1e sessie)/donderdag 9 november (2e sessie), van 18 u. tot 19 u.

Deze bevestiging betekent dat je wordt verwacht voor een opleiding van drie uur als je de fiets komt ophalen en een uur vrijmaakt voor evaluatie op basis van een vragenlijst als je de fiets terugbrengt en 350 euros waarborg.

Hoe kan je deelnemen? Vul uiterlijk tegen 7 oktober dit onlineformulier via cairgobike@provelo.org

*Het ‘Urban Innovative Actions’ is een initiatief dat kadert in het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en biedt stedelijke overheden de mogelijkheid om nieuwe of innovatieve oplossingen uit te proberen, waarmee zij de uitdagingen voor de stad kunnen aanpakken. Het projet Cairgo Bike, geleid door Brussel Mobiliteit, wil de luchtkwaliteit in steden verbeteren door bewoners aan te moedigen om goederen en personen te vervoeren met een bakfiets, zowel professioneel als privé.