www.ecomap1060.be“: Kaart met duurzame middelen te Sint-Gillis

Wil je weten waar je terechtkunt met je niet-recycleerbaar afval, of waar je je bureaulamp kunt herstellen, een bio-restaurant vindt of een bio-winkel met lokale producten? Op onze kaart met duurzame middelen vind je alles wat je zoekt! www.ecokaart1060.be

 

“Sint-Gillis natuurlijk”  – Groene Wandeling

Wat blijft er nog over van natuur in een gemeente vol asfalt en gebouwen?

Wel, je zou ervan versteld staan!

Eertijds was Sint-Gillis een plattelandsgemeente met velden, molens, boerderijen en een fort. Er werden alle mogelijke kolen gekweekt om de Brusselaars te voeden. Zo komen de befaamde Brusselse spruitjes hier vandaan, waardoor de Sint-Gillenaren ook wel eens “kuulkapers” worden genoemd.  Intussen blijft er nog heel weinig over van dit agrarische verleden. Toch is er in Sint-Gillis nog steeds een grote natuurlijke rijkdom en tref je er tal van de verborgen groene ruimtes en een verbazend diverse biodiversiteit aan.

De gemeente heeft een boekje met een kaart uitgegeven, “Sint-Gillis natuurlijk”. Met de kaart in de hand kunnen inwoners en bezoekers op zoek gaan naar sporen van ons landelijke verleden en recente en toekomstige groene projecten in Sint-Gillis ontdekken …

Het boekje met kaart vind je in het Ecohuis (Fortstraat 33) en op het stadhuis (Van Meenenplein).

 

Samen voor groene straten – gids met goede praktijken

De gemeente wil meer groen in de openbare ruimte en rekent daarbij op participatie van inwoners, verenigingen, wijkcomités, enz.

Klimplanten, micro-tuintjes, natuur in de stad, ruimtelijke ordening … In de gids met goede praktijken vind je alles wat mogelijk is, of wat niet mogelijk is!

Download: Samen voor groene straten-GIDS MET GOEDE PRAKTIJKEN

Info & contactpersonen: cvu.1060@stgilles.irisnet.be of stgilles.brussels.

 

Onze tips voor duurzame evenementen

Download onze brochure voor een duurzaam evenement HIER

 

Documentatiecentrum

Wist je dat we in het Ecohuis ook over een documentatiecentrum beschikken? Je kunt er tal van boeken of brochures ter plaatse inkijken of ontlenen.

Kom gerust een kijkje nemen in onze bibliotheek!