www.ecomap1060.be“: Kaart met duurzame middelen en initiatieven te Sint-Gillis

Wil je weten waar je terecht kunt met je niet-recycleerbaar afval, of waar je je bureaulamp kunt herstellen, een bio-restaurant of -winkel met lokale producten? Op onze kaart met duurzame middelen vind je alles wat je zoekt! www.ecokaart1060.be

 

“Sint-Gillis natuurlijk”  – Groene Wandeling

Wat blijft er nog over aan natuur in een gemeente vol asfalt en gebouwen? Wel, je zou er versteld van staan!

Ooit was Sint-Gillis een plattelandsgemeente met velden, molens, boerderijen en een fort. Er werden alle mogelijke kolen gekweekt om de Brusselaars te voeden. Zo komen de befaamde Brusselse spruitjes hier vandaan, waardoor de inwoners van Sint-Gillis ook wel eens “kuulkapers” worden genoemd.  Intussen blijft er nog heel weinig over van dit agrarische verleden. Toch is er in Sint-Gillis nog steeds een grote natuurlijke rijkdom en tref je er tal van verborgen groene ruimtes en een indrukwekkende biodiversiteit aan.

De gemeente heeft een boekje met een kaart uitgegeven, “Sint-Gillis natuurlijk”. Met de kaart in de hand kunnen inwoners en bezoekers op zoek gaan naar sporen van ons landelijke verleden en recente en toekomstige groene projecten in Sint-Gillis ontdekken …

Het boekje met kaart vind je in het Ecohuis (Fortstraat 33) en op het stadhuis (Van Meenenplein).

 

Samen voor groene straten – gids met goede praktijken

De gemeente wil meer groen in de openbare ruimte en rekent daarbij op participatie van inwoners, verenigingen, wijkcomités, enz.

Klimplanten, micro-tuintjes, natuur in de stad, ruimtelijke ordening … In de gids met goede praktijken vind je alles wat mogelijk is, of wat beter vermeden wordt!

Download: Samen voor groene straten-GIDS MET GOEDE PRAKTIJKEN

Info & contactpersonen: cvu.1060@stgilles.irisnet.be of stgilles.brussels.

 

Onze tips voor duurzame evenementen

Download onze brochure voor een duurzaam evenement HIER

 

Documentatiecentrum

Wist je dat we in het Ecohuis ook over een documentatiecentrum beschikken? Je kunt er tal van boeken en brochures inkijken of ontlenen.

Kom gerust een kijkje nemen in onze bibliotheek!