Cyclus van 2 workshops

Workshop fungi: Tijdens deze namiddag bezoek je het lokale paddenstoelenkwekerij, je leert er alles over de wondere wereld van de paddenstoelen (de morfologie, de levenscyclus,  de verschillende soorten, het gebruik ervan in de keuken, geneeskunde, mycoremediation, enz.) maar je zult ook je eigen paddenstoelenkit kunnen samenstellen op basis van koffiedik dat per fiets te Brussel wordt opgehaald, van stro en mycelium. Achteraf mag je de kit ook mee naar huis nemen.

Workshop witloof: Tijdens deze workshop bezoek je de pedagogische moestuin in de Drukkerijstraat te Vorst en de nieuwe stedelijke productieruimte voor witloof. Kom de geschiedenis van de witloofproductie te Brussel ontdekken en leer hoe je thuis je eigen witloof kunt kweken, op basis van je kit om oesterzwammen te kweken (hergebruik van de restjes champost).

Gastentafel: Collectieve gastentafel waar je je ervaringen als stadskweker kunt delen, recepten kunt uitwisselen en heerlijke gerechtjes met witloof en oesterzwammen kunt proeven. Een groots en gezellig feestmoment.

Datums: 

  • Maandag 8 oktober om 18 uur in het Maisonecohuis (St-Gillis) & dinsdag 6 november van 18.30 tot 21 uur in de Imprimerie (Vorst)
  • Maandag 12 november om 18 uur in het Maisonecohuis (St-Gillis) & zaterdag 8 december van 14 tot 16.30 uur in de Imprimerie (Vorst)
  • Kookworkshop en gastentafel (iedereen welkom): Zaterdag 20 oktober van 16 tot 18.30 uur (kookworkshop) en van 19 tot 21 uur (gastentafel).

Tarief: Gratis voor de inwoners van Sint-Gillis en Vorst, anders 10€ voor de volledige cyclus.

Info en inschrijvingen: 02/533.95.90 – maisonecohuis@stgilles.irisnet.be –  environnement@forest.brussels

Facebook page