Je zorgt voor het klimaat? Wij ook!

De gemeente Sint-Gillis is in 2019 in een klimaatplan gestapt, met als doel haar koolstofimpact tussen 2005 en 2030 met 40% te verminderen.

Help mee aan de uitrol ervan en stel je milieuvriendelijke projecten voor. Binnen onze mogelijkheden en bevoegdheden willen we graag bepaalde projecten ondersteunen en mogelijke subsidiebronnen aanreiken, om je project in de gemeentelijke klimaatstrategie te integreren.

Energie, Mobiliteit, Natuur in de stad, Afval en Voeding…

Van 1 december tot 28 februari kun je via het platform ideeën uitwisselen over projecten die volgens jou een plaats verdienen in een klimaatplan.

Een jury bestaande uit verschillende gemeentelijke diensten zal die projecten dan toetsen op haalbaarheid en relevantie, en een eerste selectie doorvoeren.

In april, kan iedereen een stem uitbrengen op de projecten die zijn/haar voorkeur wegdragen. Vervolgens worden ze gerangschikt, om ze in het klimaatplan op te nemen.

 

Je hebt een project  ? Afspaak hier tussen 1st december en 28 februari  https://participate.smartcity.brussels/fr-BE/projects/planclimatstgilles

 

Dit project wordt gesteund door Leefmilieu Brussel