Brusselse Waterdagen : In het spoor van de Elsbeek

In maart zijn er de Brusselse Waterdagen. Daarom zult u aan de straatroosters steeds vaker “Hier begint de zee” zien verschijnen. Wilt u uw buren sensibiliseren of aan deze actie deelnemen, dan kunt u in het MaisonEcoHuis het nodige materiaal ontvangen.

Wist u dat er onder onze gemeente een beekje stroomt ? Weinig mensen kennen de Elsbeek. Nochtans haalt de vijver van het Paulus Park zijn water uit dat beekje, dat onder onze straten en huizen verder stroomt! Van 21 tot 28/3 maken we de Elsbeek zichtbaar, door de stroom te volgen. In het Pauluspark loopt een tentoonstelling van de SGWB en de hele week kun je een wandeling langs infopunten maken. Vertrek vanaf het Moricharplein… volgt de witte lijn.

Het doel van de wandeling is water en watergerelateerde projecten te promoten door het tracé van een oude waterloop, de Elsbeek, te volgen. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente van Sint Gillis, het MaisonEcoHuis, de burgercollectieven Urban Nature en Versant Midi, de kunstenaar Luis Pôlet, en de EGEBs.

Wenst u de wandeling te volgen? 

U kunt de kaart van de wandeling downloaden en informatie vinden over de informatiepunten op website site curieuses balades, of op de website van MaisonEcoHuis.

Wenst u ook op 21 maart meeschilderen ? U kunt het MaisonEcoHuis contacteren.