Workshops “Mr Fungi & Mme Witloof”

Cyclus van 2 workshops

Workshop fungi: Tijdens deze namiddag bezoek je het lokale paddenstoelenkwekerij, je leert er alles over de wondere wereld van de paddenstoelen (de morfologie, de levenscyclus,  de verschillende soorten, het gebruik ervan in de keuken, geneeskunde, mycoremediation, enz.) maar je zult ook je eigen paddenstoelenkit kunnen samenstellen op basis van koffiedik dat per fiets te Brussel wordt opgehaald, van stro en mycelium. Achteraf mag je de kit ook mee naar huis nemen.

Workshop witloof: Tijdens deze workshop bezoek je de pedagogische moestuin in de Drukkerijstraat te Vorst en de nieuwe stedelijke productieruimte voor witloof. Kom de geschiedenis van de witloofproductie te Brussel ontdekken en leer hoe je thuis je eigen witloof kunt kweken, op basis van je kit om oesterzwammen te kweken (hergebruik van de restjes champost).

Gastentafel: Collectieve gastentafel waar je je ervaringen als stadskweker kunt delen, recepten kunt uitwisselen en heerlijke gerechtjes met witloof en oesterzwammen kunt proeven. Een groots en gezellig feestmoment.

Datums: 

  • Maandag 8 oktober om 18 uur in het Maisonecohuis (St-Gillis) & dinsdag 6 november van 18.30 tot 21 uur in de Imprimerie (Vorst)
  • Maandag 12 november om 18 uur in het Maisonecohuis (St-Gillis) & zaterdag 8 december van 14 tot 16.30 uur in de Imprimerie (Vorst)
  • Kookworkshop en gastentafel (iedereen welkom): Zaterdag 20 oktober van 16 tot 18.30 uur (kookworkshop) en van 19 tot 21 uur (gastentafel).

Tarief: Gratis voor de inwoners van Sint-Gillis en Vorst, anders 10€ voor de volledige cyclus.

Info en inschrijvingen: 02/533.95.90 – maisonecohuis@stgilles.irisnet.be –  environnement@forest.brussels

Facebook page

Workshops “Telen in de stad”

Dinsdag 8/5/2018 18 :00 – 21 :00 Constructie Workshop: wormcompost

Zin om een eigen compost thuis aan te maken om de vruchtbaarheid van uw bodem te verbeteren ? Kies dan voor de realisatie van een home made regenwormcompost  ! Een simpele en gamekkelijke oplossing. Benodigdheden, verwerking, vulling : de installatie van een regenwormcompost zal geen geheimen meer hebben voor u !

https://neemdeel.leefmilieu.brussels/initiatives/constructie-workshop-regenwormcompost

Prijs: 20€

Plaats: Drukkerijstraat 5, 1190 Vorst

14/05/2018 & 25/06/2018  18:00-21:00: Workshop Tips voor een moestuin zonder pestidicen (2x3h)

Groenten en fruit telen met oog voor het leefmilieu, dat is mogelijk! Deze workshop doet u tips en tricks aan de hand om geen pesticiden in uw moestuin of op uw balkon te hoeven gebruiken. De bodem voeden om planten te voeden, nuttige dieren aan te trekken, te achterhalen welke de voornaamste schadelijke insecten voor en ziekten van moestuinplanten zijn, te vermijden dat er ongewenste kruiden tussen uw gewassen komen te staan … en zo graag blijven tuinieren, zonder zich al te moe te maken.

https://neemdeel.leefmilieu.brussels/initiatives/workshop-tips-voor-een-moestuin-zonder-pestidicen-2x3h

Gratis.

Donderdag 26/04 18:00 – 21:00  Slaatjes het hele jaar door

Lust je ook in de winter wel eens een vers en gezond slaatje? Dat kan! Leer wanneer je de verschillende soorten moet inzaaien, planten en oogsten!  Een gratis workshop in het kader van “telen in de stad”, onder begeleiding van de vzw Zonnebloem.

 

 

INFO & Inschrijvingen: 02/533.95.90 – maisonecohuis@stgilles.irisnet.be

 

Andere workshops

Maandag 16/04 – 18:00 – 21:00: Tartinades en veggieburgers

Ben je op zoek naar alternatieven voor vlees?  Met de vzw Rencontre des Continents  leer je zelf tartinades en veggieburgers maken.

PAF : 5€ (saint-gillois) ou 10€ (autres communes) – Tarief: 5€ (1060) of 10€ (niet 1060)