workshops om te leren hoe je paddestoelen en witloof thuis groeien!

Paddenstoelen kweken:

misterfungiTijdens deze namiddag bezoek je het lokale paddenstoelenkwekerij, je leert er alles over de wondere wereld van de paddenstoelen (de morfologie, de levenscyclus,  de verschillende soorten, het gebruik ervan in de keuken, geneeskunde, mycoremediation, enz.) maar je zult ook je eigen paddenstoelenkit kunnen samenstellen op basis van koffiedik dat per fiets te Brussel wordt opgehaald, van stro en mycelium. Achteraf mag je de kit ook mee naar huis nemen.

Datum: Zaterdag 27 january 14:00 tot 17:00

Ontmoetingsplaats: Maisonecohuis, Fortstraat 33 – 1060 Sint-Gillis

Witloof kweken:

madamewitloofTijdens deze workshop bezoek je de pedagogische moestuin in de Drukkerijstraat te Vorst en de nieuwe stedelijke productieruimte voor witloof.

Kom de geschiedenis van de witloofproductie te Brussel ontdekken en leer hoe je thuis je eigen witloof kunt kweken, op basis van je kit om oesterzwammen te kweken (hergebruik van de restjes champost).

Datum: Zaterdag 24 february 14:00- 17:00

Ontmoetingsplaats: Moestuin Drukkerij, Drukkerijstraat 5 – 1190 Vorst


Gastentafel
Collectieve gastentafel waar je je ervaringen als stadskweker kunt delen, recepten kunt uitwisselen en heerlijke gerechtjes met witloof en oesterzwammen kunt proeven. Een groots en gezellig feestmoment.

Datum: te bepalen

Info en inschrijvingen:

Gratis voor inwoners van Sint-Gillis en Voorst (5€ voor de anderen)

02/533.95.90 – maisonecohuis@stgilles.irisnet.beenvironnement@forest.brussels